Verschillende mogelijkheden

Ook op school kan ik natuurlijk iets komen vertellen over borstvoeding en voeden met de fles. De cursus of voorlichting geef ik bij jou op locatie. Er zijn verschillende mogelijkheden; van de basis over borstvoeding tot een verdiepende cursus, een voorlichtingsmiddag- of avond of een cursus aan huis. Samen kunnen we afstemmen wat het beste bij jullie past. Aan de hand daarvan maak ik een offerte op maat.

Selecteer een cursus

Bij Mam verzorgt de onderstaande cursussen. Klik op één van deze cursussen om direct meer te lezen:

Borstvoedingscursus aan huis

Je hoort het zo vaak; “een goede voorbereiding is het halve werk”. Toch is dit cliché wel een beetje waar als het gaat om borstvoeding. Want als je samen met je partner goed voorbereid bent op dit avontuur, dan geeft dit uiteindelijk meer zelfvertrouwen en rust voor jullie samen met jullie nieuwe kindje(s). En rust is juist zo belangrijk bij borstvoeding; het heeft een positieve invloed op de toeschietreflex en de melkaanmaak.

Hoe komt de borstvoeding eigenlijk op gang en wat moet je daarvoor doen? Waar begin je? Waar kun je tegenaan lopen en hoe ga je hiermee om? Wat is de rol van de partner tijdens de borstvoeding?

Ik kom graag bij jullie thuis voor een privécursus over borstvoeding waarin ik onder andere antwoord geef op bovenstaande vragen. Natuurlijk is er ook ruimte voor het stellen van jullie eigen vragen!

Duur

Een privécursus aan huis duurt ± 60 minuten.

Kosten

Voor deze cursus breng ik 80 euro in rekening. Per kwartier uitloop breng ik 15 euro extra in rekening. Daarnaast worden er reiskosten gerekend bij afstanden groter dan 10 kilometer vanuit Renkum.

Groepstarief

Natuurlijk is het mogelijk om een bevriend stel uit te nodigen bij je thuis om deel te nemen aan deze cursus. Of wellicht ken je iemand van de centering pregnancy groep of van zwangerschapsyoga, iedereen is welkom! Laat me dit dan van tevoren weten, in dat geval worden de kosten:

 • Twee stellen
  50 euro per stel
 • Drie stellen
  40 euro per stel
 • Vier of meer stellen
  35 euro per stel

Maak een afspraak

Wil je een afspraak maken voor de borstvoedingscursus aan huis? Klik dan op de onderstaande knop. Ik kijk ernaar uit om jou en jouw kindje(s) te helpen!

Maak een afspraak

Borstvoedingscursus: de basis (vierdelige cursus)

Zijn er nieuwe medewerkers die nog een borstvoedingscursus moeten of kunnen volgen? Of is het handig als er weer wat basiskennis wordt opgefrist? Dan is deze cursus handig! Het is in principe een vierdelige cursus, elk deel duurt ongeveer twee uur. We bespreken (interactief) in grote lijnen de anatomie en fysiologie van de borst, de ins- en outs van het aanhappen en aanleggen, de samenstelling van de moedermelk, verschillende houdingen en hulpmiddelen, maar ook wat je kunt doen wanneer sprake is van een borstverkleining of borstvergroting of bij verschillende borstproblemen (zoals tepelkloven of verstopte melkkanaaltjes).

Een basiscursus met onderwerpen op maat kan natuurlijk ook altijd. We kunnen je wensen bespreken en dan kan ik mijn cursus aanpassen.

Borstvoedingscursus: de verdieping

Deze cursus duurt ongeveer vier uur (of twee keer twee uur). Hierin gaan we dieper in op de borstvoeding en de melkproductie an sich; wat te doen bij te weinig productie? en welke tips zijn er bij overproductie? We bespreken een dieet in combinatie met borstvoeding, maar bijvoorbeeld ook borstvoeding en koemelkallergie. Wat is nu waar en niet waar? Borstvoeding na een keizersnede of een fluxus en borstvoeding bij een tweeling zijn ook onderwerpen die aan bod kunnen komen.

Een verdiepingscursus met onderwerpen op maat kan natuurlijk ook altijd. We kunnen je wensen bespreken en dan kan ik mijn cursus aanpassen.

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in één van de bovenstaande cursussen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een voorlichting op maat? Klik op de onderstaande knop en neem contact op! Aan de hand van jouw wensen maak ik een offerte.

Neem contact op

Moeders aan het woord

Veel moeders vinden het fijn om hun ervaringen te delen met (aanstaande) moeders die ook hulp bij borstvoeding nodig hebben. Lees hiernaasthieronder hoe deze moeders mijn consultatie hebben ervaren.

Bekijk alle ervaringen

Vorige
 • 09 mei 2024

  Ervaring van Annebel

  Het consult was heel prettig en heeft mij van mijn onaangename onzekerheid omtrent de borstvoeding afgeholpen.

  Lees verder

 • 25 april 2024

  Ervaring van Ilonka

  Het is erg fijn dat er van tevoren alles besproken wordt vanaf de zwangerschap tot de bevalling. Je voelt je echt wel gezien, gehoord en begrepen.

  Lees verder

 • 18 april 2024

  Ervaring van Lysanne

  Moniek was heel open en nam de tijd voor ons. Ook was het fijn om contact te houden via WhatsApp. Moniek reageerde altijd heel snel.

  Lees verder

 • 19 oktober 2023

  Ervaring van Kiki

  Moniek is een hele lieve geduldige vrouw die werkt met haar hart. Ze heeft ons heel fijn geholpen toen we de hulp goed konden gebruiken.

  Lees verder

 • 06 juli 2023

  Ervaring van Iris

  Ik was in het begin erg onzeker betreffende de borstvoeding en hoe het ging. Door Moniek heb ik weer meer zelfvertrouwen gekregen en meer houvast.

  Lees verder

Volgende

Over borstvoeding

 • 26 januari 2024

  Baby’s tweede nacht: dorstige draakjes en mamahonger

 • 13 juni 2023

  Borstvoeding tijdens de warme dagen

 • 06 maart 2023

  Fundashon Lechi di Mama Kòrsou

 • 03 maart 2022

  Koemelkallergie en borstvoeding