26 januari 2024

Baby’s tweede nacht: dorstige draakjes en mamahonger

Je hebt er misschien al iets over gehoord: de tweede nacht van je baby. Wat maakt deze nacht bijzonder en hoe kun je je hierop voorbereiden?

13 juni 2023

Borstvoeding tijdens de warme dagen

Met de zon in zicht, krijgen we hogere temperaturen en dus ook; meer dorst. Dit geldt voor jezelf als moeder maar zeker ook voor je kleintje(s)!

06 maart 2023

Fundashon Lechi di Mama Kòrsou

Fundashon Lechi di Mama Kòrsou is een hele bijzondere vrijwilligersorganisatie in Curaçao waar ik graag iets over wil vertellen!

03 maart 2022

Koemelkallergie en borstvoeding

Er zijn factoren die de kans op een koemelkallergie bij je kleintje groter maken. In dit artikel lees je over de feiten, de fabels en geef ik je tips.

24 februari 2022

Onrust aan de borst

Je begint net aan je borstvoedingsavontuur of je bent al even bezig en je merkt dat je kindje onrustig is tijdens het drinken aan de borst. Wat nu?

02 december 2021

Wat is spruw?

Loopt het voeden aan de borst ineens anders dan normaal? Is je kindje onrustig en is het voeden voor jou pijnlijk? Dan kan er sprake zijn van spruw!

07 oktober 2021

Borstvoeding afbouwen: de do’s en dont’s!

Je geeft al even borstvoeding en je wilt afbouwen, of je moet afbouwen om een andere reden. Wat kun je wel doen en wat moet je vooral niet doen?

15 september 2021

Eerste hulp bij tepelkloven

Tepelkloven kunnen erg pijnlijk zijn en daardoor kan het geven van borstvoeding minder makkelijk verlopen. Wat kun je tegen tepelkloven doen?

05 augustus 2021

Pijn bij het voeden: een (terugkerende) melkblaar

Je bent aan het voeden en ineens is dit erg pijnlijk. Dit kan van alles zijn, maar dan zie je een gelig puntje op je tepel of tepelhof: een melkblaar!

29 juli 2021

Help! Ik heb te weinig borstvoeding!

Herken je dat? Die dagen tijdens je borstvoedingsperiode waarop je denkt: “Volgens mij drinkt mijn kleine spruit me helemaal leeg!”

22 juli 2021

Borstvoeding en weer aan het werk

Daar is dan toch ècht dat moment: het einde van je verlof is in zicht! Maar hoe kun je dat nu het beste doen met de borstvoeding? En met kolven?

08 juli 2021

Tips en tricks voor borstvoeding

Hoe fijn is het als je met een paar tips en tricks het voeden net even wat prettiger verloopt? Lees deze drie tips en doe er je voordeel mee!

Wat is lactatiekunde?

Lactatiekunde omvat alles wat te maken heeft met borstvoeding. Niet alleen in de praktische zin zoals (hulp bij) het aanleggen, kolven, eventueel bijvoeden en het geven van adviezen en tips maar ook op het theoretische vlak. Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan de melkproductie en de melkafgifte onder invloed van verschillende hormonen, maar ook aan de samenstelling van de moedermelk.

Het is voor Bij Mam belangrijk dat moeders goed worden ingelicht en antwoord krijgen op de vele vragen en twijfels omtrent borstvoeding die je als moeder kunt hebben. Daarom plaats ik regelmatig nieuwe behulpzame artikelen op deze website!

Moeders aan het woord

Veel moeders vinden het fijn om hun ervaringen te delen met (aanstaande) moeders die ook hulp bij borstvoeding nodig hebben. Lees hiernaasthieronder hoe deze moeders mijn consultatie hebben ervaren.

Bekijk alle ervaringen

Vorige
 • 09 mei 2024

  Ervaring van Annebel

  Het consult was heel prettig en heeft mij van mijn onaangename onzekerheid omtrent de borstvoeding afgeholpen.

  Lees verder

 • 25 april 2024

  Ervaring van Ilonka

  Het is erg fijn dat er van tevoren alles besproken wordt vanaf de zwangerschap tot de bevalling. Je voelt je echt wel gezien, gehoord en begrepen.

  Lees verder

 • 18 april 2024

  Ervaring van Lysanne

  Moniek was heel open en nam de tijd voor ons. Ook was het fijn om contact te houden via WhatsApp. Moniek reageerde altijd heel snel.

  Lees verder

 • 19 oktober 2023

  Ervaring van Kiki

  Moniek is een hele lieve geduldige vrouw die werkt met haar hart. Ze heeft ons heel fijn geholpen toen we de hulp goed konden gebruiken.

  Lees verder

 • 06 juli 2023

  Ervaring van Iris

  Ik was in het begin erg onzeker betreffende de borstvoeding en hoe het ging. Door Moniek heb ik weer meer zelfvertrouwen gekregen en meer houvast.

  Lees verder

Volgende