07 november 2024
Ervaring van Romy
Ik ben heel goed geholpen door Bij Mam. Moniek is een fijn mens en heeft echt aandacht voor jou als persoon.
Bij borstvoeding komt veel kijken! Aanleggen, kolven en bijvoeden is slechts een greep uit de vele onderwerpen waar moeders vragen over kunnen hebben.
Je hebt een borstontsteking. Maar is dit wel zo en wat kun je er tegen doen? Bij een borstontsteking is de remedie om de borst zoveel mogelijk met rust te laten.
Je hebt er misschien al iets over gehoord: de tweede nacht van je baby. Wat maakt deze nacht bijzonder en hoe kun je je hierop voorbereiden?
Met de zon in zicht, krijgen we hogere temperaturen en dus ook; meer dorst. Dit geldt voor jezelf als moeder maar zeker ook voor je kleintje(s)!
Fundashon Lechi di Mama Kòrsou is een hele bijzondere vrijwilligersorganisatie in Curaçao waar ik graag iets over wil vertellen!
Er zijn factoren die de kans op een koemelkallergie bij je kleintje groter maken. In dit artikel lees je over de feiten, de fabels en geef ik je tips.
Je begint net aan je borstvoedingsavontuur of je bent al even bezig en je merkt dat je kindje onrustig is tijdens het drinken aan de borst. Wat nu?
Loopt het voeden aan de borst ineens anders dan normaal? Is je kindje onrustig en is het voeden voor jou pijnlijk? Dan kan er sprake zijn van spruw!
Je geeft al even borstvoeding en je wilt afbouwen, of je moet afbouwen om een andere reden. Wat kun je wel doen en wat moet je vooral niet doen?
Tepelkloven kunnen erg pijnlijk zijn en daardoor kan het geven van borstvoeding minder makkelijk verlopen. Wat kun je tegen tepelkloven doen?
Je bent aan het voeden en ineens is dit erg pijnlijk. Dit kan van alles zijn, maar dan zie je een gelig puntje op je tepel of tepelhof: een melkblaar!
Herken je dat? Die dagen tijdens je borstvoedingsperiode waarop je denkt: “Volgens mij drinkt mijn kleine spruit me helemaal leeg!”
Daar is dan toch ècht dat moment: het einde van je verlof is in zicht! Maar hoe kun je dat nu het beste doen met de borstvoeding? En met kolven?
Hoe fijn is het als je met een paar tips en tricks het voeden net even wat prettiger verloopt? Lees deze drie tips en doe er je voordeel mee!
Lactatiekunde omvat alles wat te maken heeft met borstvoeding. Niet alleen in de praktische zin zoals (hulp bij) het aanleggen, kolven, eventueel bijvoeden en het geven van adviezen en tips maar ook op het theoretische vlak. Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan de melkproductie en de melkafgifte onder invloed van verschillende hormonen, maar ook aan de samenstelling van de moedermelk.
Het is voor Bij Mam belangrijk dat moeders goed worden ingelicht en antwoord krijgen op de vele vragen en twijfels omtrent borstvoeding die je als moeder kunt hebben. Daarom plaats ik regelmatig nieuwe behulpzame artikelen op deze website!