Verpleegkundige op de kraamafdeling

Een aantal jaren ben ik met veel plezier werkzaam geweest als verpleegkundige op de kraamafdeling en de verloskamers van een academisch ziekenhuis. Tijdens dit werk is mijn liefde voor baby’s en borstvoeding ontstaan.

Lactatiekundige sinds 2019

In 2018 ben ik vol enthousiasme begonnen aan de opleiding tot lactatiekundige, welke ik in 2019 succesvol heb afgerond! Vanaf 2020 mag ik mij lactatiekundige IBCLC noemen. IBCLC staat voor International Board Certified Lactation Consultant, wat betekent dat ik internationaal gecertificeerd ben.

Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL). Beiden zorgen ervoor dat je de kosten voor een consult wellicht kunt terugvragen van jouw zorgverzekeraar. Medio 2021 ben ik gestart met mijn eigen lactatiekundigepraktijk Bij Mam.

Sinds januari 2024 ben ik gestopt als verpleegkundige maar ben ik naast mijn eigen praktijk gestart met werken als klinisch lactatiekundige in een ziekenhuis waar gezinsgerichte zorg (Family Centered Care) centraal staat. Hierdoor zie ik dagelijks moeders die graag borstvoeding (willen) geven en ik vind dit een heel mooi natuurlijk proces.

Moniek Budel-Bekkers

Moeders aan het woord

Veel moeders vinden het fijn om hun ervaringen te delen met (aanstaande) moeders die ook hulp bij borstvoeding nodig hebben. Lees hiernaasthieronder hoe deze moeders mijn consultatie hebben ervaren.

Bekijk alle ervaringen

Vorige
 • 09 mei 2024

  Ervaring van Annebel

  Het consult was heel prettig en heeft mij van mijn onaangename onzekerheid omtrent de borstvoeding afgeholpen.

  Lees verder

 • 25 april 2024

  Ervaring van Ilonka

  Het is erg fijn dat er van tevoren alles besproken wordt vanaf de zwangerschap tot de bevalling. Je voelt je echt wel gezien, gehoord en begrepen.

  Lees verder

 • 18 april 2024

  Ervaring van Lysanne

  Moniek was heel open en nam de tijd voor ons. Ook was het fijn om contact te houden via WhatsApp. Moniek reageerde altijd heel snel.

  Lees verder

 • 19 oktober 2023

  Ervaring van Kiki

  Moniek is een hele lieve geduldige vrouw die werkt met haar hart. Ze heeft ons heel fijn geholpen toen we de hulp goed konden gebruiken.

  Lees verder

 • 06 juli 2023

  Ervaring van Iris

  Ik was in het begin erg onzeker betreffende de borstvoeding en hoe het ging. Door Moniek heb ik weer meer zelfvertrouwen gekregen en meer houvast.

  Lees verder

Volgende

Over borstvoeding

 • 26 januari 2024

  Baby’s tweede nacht: dorstige draakjes en mamahonger

 • 13 juni 2023

  Borstvoeding tijdens de warme dagen

 • 06 maart 2023

  Fundashon Lechi di Mama Kòrsou

 • 03 maart 2022

  Koemelkallergie en borstvoeding